Ricetta #1 (Recipe): Fish And Chips



Il nostro Fish And Chips
Prima ricetta proposta da Fish&Chip e dallo Chef Rubio. Un Fish And Chips tradizionale, con patatine a fiammifero e pastella di birra! Scopri la ricetta!


First Recipe proposed by Fish&Chip and Chef Rubio. A traditional Fish And Chips, with "matches" Chips and beer batter! Find out the original recipe!


FISH AND CHIPS, SEMPLICE (EASY)


SOUNDTRACK:
 

SITUAZIONE: pranzo o cena con gli amici (enjoy it with friends)



TEMPO DI COTTURA: 20 minuti ma con l'attesa di 45 min perche' la pastella lieviti (20 minutes plus 45 minutes waiting for the beer batter)



Let's do it!




INGREDIENTI (ingredients)



Pastella di Birra Chiara:
400gr Farina 00"
320ml Birra Flying Dog Pale Ale
300ml Acqua Ghiacciata
20gr Lievito di Birra
1 Pizzico di sale

Blonde Beer Batter:
400gr All-purpose Flour
320ml Flying Dog Pale Ale Beer
300ml Cold Water
20gr Beer Yeast
1 Pinch salt



Pastella Scozzese:
300ml Birra Stout
310gr Farina 00"
80ml Latte
20gr Lievito di Birra
1 Tuorlo
2 Albumi

Scottish Batter

300ml  Stout Beer
310gr All purpose-flour
80ml Milk
20gr beer yeast
1 Egg Yok
2 Egg Whites
1 Pinch salt



Salsa Tartara
1L Maionese
4 Scalogni Grigi
180gr Capperi
170gr Cetriolini
125ml Aceto di Vino Bianco

Tartar Sauce
1L Mayonnaise
4 French Grey Shallots
180gr Capers
170gr Pickles
125ml White Wine Vinegar





1Kg Patate
800gr Merluzzo o Halibut
Olio per friggere
Sale



1Kg Potatoes
800gr Blue Cod or Halibut
Oil for frying
Salt







PREPARAZIONE (Cooking)




Pastella di Birra Chiara
Unire la birra e l'acqua e diluire il lievito di birra nella soluzione
mischiare la farina ed il sale ed aggiungerli alla soluzione cercando di non formare grumi
lasciare il tutto a temperatura ambiente per circa 45 min

Blonde Beer Batter
Combine the beer and the water and diluite the beer yeast on the mixture
combine the dry ingredients in a large bowl then mix in the liquids
leave at room temperature for 45 min
the mixture should double in volume


Pastella Scozzese
Diluire il lievito di birra in latte tiepido e farlo raffreddare
In una bastardella (ciotola), mischiare il resto degli ingredienti per la pastella scozzese insieme
Lasciare a temperatura ambiente per 45 min

Scottish Batter
Diluite the beer yeast on the milk then cool it down
In a Bowl, mix the rest of the ingredients for the scottish batter together.
Leave at room temperature for 45 minutes



Salsa Tartara 

Semplicemente mischiare tutti gli ingredienti nella maionese.

Tartar Sauce
Simply mix all the ingredients into the mayonnaise.





Immergere e Friggere
Tagliare le patate a fiammifero
Cucinare le "Chips friggendole nell'olio a 170 gradi
Tagliare il pesce a strisce di 50 gr ciascuna
Salarle e immergere metà di queste in pastella di birra chiara e l'altra metà nelle pastella scozzese
Friggere il pesce in olio a 190 gradi per al massimo per 1 min e 1/2
Asciugare e Servire



Dip & Fry
Cut the potatoes into "Match" fries
Cook the "Chips" by frying in the oil at 170 degree
Cut the fish into strips of about 50 gr each
Salt and then dip half of the strips in the blonde beer batter and the other half in the scottish batter
Fry the fish for 1 min and 1/2 at the most in the oil at 190 degree
Drain and Serve





NEXT TIME GNOCCA ops..... GNOCCHI ALLA ROMANA!

5 commenti:

  1. Trovato il menu della vigilia ....Fish and chips.......many tanks chef Rubio !

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  2. It's one of the traditional dishes worth trying. You can have it dipped on your own sauce concoction.

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  3. Questo commento è stato eliminato dall'autore.

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  4. This sounds so delicious. I think I am going to try this out. Thanks for sharing this.
    sturgo

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  5. I think this is an informative post and it is very useful and knowledgeable. therefore, I would like to thank you for the efforts you have made in writing this article.

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